Waarom je zou moeten beginnen met beleggen!

Veel mensen vragen zich af waarom beleggen nou precies goed is en of het überhaupt nut heeft. Die vraag zullen wij voor jou duidelijk beantwoorden in een korte simpele en duidelijke uitleg, om jou ervan te overtuigen waarom jij zou gaan beginnen met beleggen.

Wat is beleggen?

Voordat wij jou ervan gaan overtuigen waarom je zou moeten beginnen met beleggen gaan we eerst kort uitleggen wat beleggen nou eigenlijk precies is. Beleggen is het besteden van geld in iets waarvan jij hoopt dat dit later meer waard zal zijn. er zijn vele vormen van beleggen, maar de meeste mensen beleggen toch in aandelen. Verder wordt er ook belegd in beleggingsfondsen, ETF’s, obligaties en opties. De bedoeling van het beleggen in één van deze instrumenten is dat deze in waarde stijgen, dat is waarom jij hierin belegt.

Beleggen voor beginners

Beleggen kan een fijn extra zakcentje opleveren voor bijvoorbeeld een nieuwe auto, vakantie, wereldreis of het verbouwen van je huis. Voor iedereen dus makkelijk en snel extra geld wilt bijverdienen is beleggen de meest aangeraden optie. Dat beleggen niet eenvoudig is snappen wij, daarom raden wij beginnende beleggers aan om een cursus voor beginnende beleggers te gaan volgen. Bij deze cursussen leer je hoe je best kan beleggen en hoe je het meeste geld kan verdienen. Hoe meer je oefent hoe beter je wordt! Maar oefen niet met je spaargeld dat is zonde, oefen eerst met nep geld. Fouten maken is dan een stuk minder erg en zo wordt opgeven moment vanzelf steeds beter en kan je uiteindelijk met echt geld gaan beleggen. Hoe meer je dus oefent hoe beter je wordt en hoe meer geld je dus uiteindelijk met beleggen kan gaan verdienen.

*TIP: Beleggen met geld brengt risico’s met zich mee, wil je minder risico lopen? Dan kun je het best je geld verspreiden over meerdere beleggingsproducten.