Valuta tips

Ga je op reis naar een leuke bestemming met vreemd geld? Voorkom problemen door een paar onderstaande tips door te lezen, want je weet nooit wat voor verrassingen er komen in buitenland, soms is zelfs veel handiger om vreemd geld alvast op te nemen in Nederland of Belgie. maar kijk dan goed wat nou de actuele waarde van vreemd geld in buitenland, want vaak is hier in Nederland vreemd geld opnemen duurder dan in buitenland.

Voldoende cash

Neem voldoende contant geld mee op vakantie, een pinpas of een creditcard is ook niet alles, want vaak is er in armere landen vaak geen geld automaten in de buurt of je kan geen kopje koffie afrekenen met jou card in een koffiehuis. Vaak waarderen buitelandse ondernemers contant geld uit Europa en Amerika want Euro of de Dollar is meer waarde vast.

Geld uit de muur

Geld opnemen een betaal automaat zorgt bijna nooit voor problemen, maar let wel goed op of een betaal automaat een logos bevatten van bekende merken zoals Visa, Maestro of Mastercard. als een pin automaat 1 van deze logo's bevatten is het vaak een geval dat de een betreffende bank wel internationalen transacties ondersteunt. In Europa kun je vrijwel zeker in alle landen pinnen met je gewone bankpas bij banken, winkels of horeca in buitenland gaat gaat wat moeizamer ook daarom is het handig om contant geld bij je te hebben.

Hou je PIN-code geheim

Betaal je met een Creditcard in Nederland of buitenland dan word u soms gevraagd om een handtekening of een pincode, maar vaak is er bij een geld opname wel een pincode vereist en bij betalen van een product weer niet en word soms een handtekening gevraagd, dus let daarom op dat je altijd je eigen pincode weet en deel je pincode NOOIT met anderen ook niet als iemand van een bank u telefonisch vraagt om een pincode om zeker te weten of u rechtmatige eigenaar bent van uw pas.

Voorkom Fraude, skimming of beroving

In buitenland maar ook Nederland is uw geld vaak niet veilig, dus let goed op uw omgeving en waar je pint, vertrouw je een van de zaken niet, dan doe je dan gewoon niet. Let op bij de Pinnen op de automaten of er niet iemand in uw buurt staat die zo argwanend kijkt, let ook op dat er geen camera,s hangen, vaak zijn deze camera,s van mobiele telefoons die verzenden dan jou pincode gegevens door naar andere mobiele telefoons in buurt en tegelijker ijd word jou pas dan ook gekopieerd. Neem ook nooit teveel contant geld mee op zak, als je keer beroofd word dan ben je niet al je geld kwijt, en vergeet ook niet de alarmnummer mee te nemen van je bankpas. Indien je pas gestolen word, kunt je dit altijd telefonisch blokkeren.

Laat je cash niet zien

Wanneer je iets betaalt bij een kassa zorg er dan er voor dat niet alle contant geld in je portemonnee zitten want een gevulde portemonne valt op bij anderen. Betaal je met een pinpas bij een kassa, haal hem dan zelf door een gleuf en laat niet door een ander doen, als dit niet kan hou dan je pas zeer goed in het gaten.